Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veszélyben Glock szezonja, Brazíliát biztosan kihagyja

2009.10.11

Mindezt a Toyota jelentette be vasárnap hivatalos közleményben. A csapat tájékoztatása szerint Timo Glock helyét a tesztpilóta, Kobajasi Kamui veszi át Interlagosban.

A német versenyző Szuzukában nagy sebességgel a gumifalba csapódott, a helyszínről mentővel szállították el. A futam rajtja előtt már megjelent a japán pályán, de versenyezni nem tudott. Ő maga azonban nem kételkedett brazíliai indulásában - hátfájdalmai és a bal lábán keletkezett seb ellenére sem -, ám az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy hátsérülése még nem jött rendbe teljesen, így Interlagosban a jövő hétvégén biztosan nem ülhet versenyautóba. Sőt, a Toyota F1-es csapatának elnöke, John Howett abban is kételkedik, hogy versenyzője a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjra felépül-e.

"A csapatban értelemszerűen mindenki nagyon csalódott és együtt érez Timóval"- kezdte a közleményben Howett. "Nagyon gyors felépülést kívánunk neki. Az első diagnózisok után bíztunk benne, hogy ott lehet Brazíliában, de sajnos a sérülése miatt ez mégsem valósulhat meg. Németországban folytatja a rehabilitációját, és remélhetőleg felépül az Abu-Dzabi Nagydíjig hátralévő időben, ám erre most még nincs garancia."

Így Brazíliában Kobajasi kap lehetőséget, aki a Japán Nagydíj pénteki napján a szabadedzéseken az akkor lázas betegség miatt hiányzó Glock helyett vezetett. A japán pilóta első F1-es versenyére készül.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.