Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hivatalos: véget ér a Williams és a Toyota együttműködése

2009.10.14

A Toyota közleményéből kiderül, hogy az év első felében megállapodtak a 2007 óta létező szerződés meghosszabbításáról, de a Williams kérésére ezt most mégis felbontják, és év végén elválnak útjaik.

"Élveztük az eredményes munkakapcsolatot a Williams csapattal, és biztos vagyok benne, hogy mindkét fél profitált ebből az együttműködésből. Tiszteletben tartjuk a Williams akaratát, hogy más lehetőségeket keres, és minden jót kívánunk neki a jövőre"- mondta Jamasina Tadasi, a Toyota Motorsport elnöke, és a Toyota F1-es istállójának csapatfőnöke.

Az idei évből hátralévő két futam híján három teljes idény alatt a Williams révén a Toyota három dobogós helyezést szerzett. A japánok közleménye nem felejti el megemlíteni, hogy a gyári csapat pilótái ugyanezen időszak alatt hétszer ünnepelhettek a pódiumon.

A kötelező tiszteletköröket természetesen Sir Frank Williams is megfutotta csapata közleményében: "A nehéz időkben, amit csapatként megéltünk, a Toyota mellénk állt, és 2007-től 2009 végéig szóló motorszállítói szerződést kötöttünk. A Toyota mindig tisztességes partner volt, végig tiszteletben tartotta a függetlenségünket, és első osztályú technológiát bocsátott a rendelkezésünkre. Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen óriási vállalattal dolgozhattunk együtt."

"Köszönettel tartozunk a kölni csapatnak a támogatásért. Ezen felül szeretnék köszönetet mondani a Toyota mérnökeinek és technikusainak, akik fáradhatatlanul dolgoztak mellettünk az elmúlt három évben"- zárta a Williams első embere.

A Williams pontos időpontot nem jelölt meg a 2010-es motorszállító partnerének megnevezésére, de a következő hetekben megtörténhet a bejelentés. Az istállóval eddig a Renault és a Cosworth erőforrásait hozták szóba, de pletyka szinten a Mercedes is felmerült.

Az idény végén lejáró szerződéssel együtt Nakadzsima Kazuki elbocsátása is biztosra vehető, mint ismert, a japán pilóta a Toyota pártfogoltja, és sokak szerint eddig is csak a motorok miatt tarthatta meg állását.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.